Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/virtual/nepmedia.hu/htdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 70 sor).

Ki, mit vár a választásoktól? Milyen lesz az életünk? Kérem írják meg a véleményüket. (Kattintás után nyílik meg a blog tartalma).

dudasadmin képe

Hozzászólások

dudasadmin képe

A 2018-as választások végeredménye 3 esélyes lehet. 1. A leadott szavazatok alapján a Fidesz 70-80 %-os győzelmet ér el, mivel a pártjukat támogatók egységesen elmennek szavazni, ugyanakkor a többi leadott szavazat szétforgácsolódik. 2. A Fidesz megnyeri a választást, de csak minimális többséggel. 3. A Fidesz ellenfelei minimális többséggel megnyerik a választást. Véleményem szerint a második eset lesz a befutó, azaz minimális többséggel fog a Fidesz nyerni. A jelenlegi közállapotok miatt ez lenne az ország számára a legelfogadhatóbb, de az első lehetőség esete, azaz a döntő többség is elfogadható lenne. Ez esetekben a Parlament és a kormány, valamint a kormányt jelenleg támogató intézmények napi tevékenysége semmiben nem változni meg. Ez viszont azt eredményezheti rövid távol, kb. egy év elteltével, hogy az ország lakosainak többsége komoly ellenállást fog kifejteni a kormányzó párt intézkedései ellen. Ugyanakkor a kormányzó párt vezető politikusai, illetve a gazdasági holdudvara egymás ellen fordulva meggyengítik a kormányt, és ezzel is elősegítik a kormány, valamint a Fidesz bukását. Ennek következtében kb. 2 éven belül új választásokat kell majd kiírni, vagy egy össznépi megmozdulás fogja elsöpörni a pártot, és anna a kormányát. Ez utóbbi akár erőszakos eszközök alkalmazását is feltételezheti. Az országnak nem lenne jó, ha csekély különbséggel vesztene a Fidesz. Ez esetben már az új kormány megalakítása is veszélyben lenne, nem beszélve a közhangulat alakulásától, a vesztesek áskálódásától, a régi kormányhoz hű hivatalok ellenséges magatartásától. A gazdasági helyzet, az EU várható döntései miatt az új kormány reménytelen helyzetbe kerülne. Ezt felnagyítva a vesztesek az új kormány alkalmatlanságát erősen hangoztatva lejáratási kampányt indítanának. Nem lenne nehéz dolguk, mivel az ország lakosai nagyon befolyásolhatók, és ha nem látnak azonnali változást, amit lehetetlen produkálni, hajlamosak lennének az új kormány ellen fordulni. Tehát, az ország szempontjából jelenleg nem lenne jó, ha a Fidesz veszítene. Ez után a veszteseknek teljes erőbedobással arra kellene törekedniük, hogy egy többség által támogatott tömörülést hozzanak létre, és minden erejükkel, tudásukkal támadják az új-régi kormány intézkedéseit, ezzel segítve egy össznépi ellenzéki magatartás kibontakozását, mely során meg lehetne dönteni a kormányt, és így egy törvényes, demokratikus vezetés vegye át a hatalmat. Ha erre képtelenek lennének, akkor hosszú időre megmaradna a jelenlegi kormány, és annak vezetői.

Új hozzászólás

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
2 + 4 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Statisztika

  • Webszámláló: 47,343
  • Látogatók:
    • Ma:66

Új felhasználók

  • tomika
  • dudasadmin

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen